18 enero 2018

EL VALOR DE L'EDUCACIÓ: UNA VISIÓ DES DE TRES DOCUMENTALS

En aquesta entrada s'ofereix el recurs del documental com a eina, detonant, per establir una reflexió en nosaltres i el nostre alumnat al voltant del valor de l'educació. La educació, una conquesta social que s'ha fet plena amb la democràcia, que sembla que ens vinga de sèrie, quotidina, habitual, un dret, però que en més d'algun lloc del món no és així...

Camino a la escuela

- Durada: 77
- Conta la vida de quatre xiquets d'Argentina, Kènia i Marroc què han de realitzar llargs i complicats trajectes per anar a escola. Per damunt de tot està la voluntat d'aprendre.




El valor de la educación

- Durada: 25'
- L'ONG "Proyecto Juntos" ha gravat aquest documental en la ciutat de Moshi (Tantània). Així, coneixerem les històries personals d'alguns joves i el que significa i representa per a d'ells l'escola.


La tierra de Óscar

- Durada: (Part I: 9'; Part II: 5')
- Documental narrat amb la veu d'alumnes del centre públic Jovellanos (Gijón). Mostra la rutina diària d'Òscar, un xiquet que viu a una aldea de Mali. Veurem que la seua vida és prou distinta a la nostra i una cosa tan simple com anar a escola, en Àfrica no és tan accesible.




Podeu trobar més documentals en una recopilació que fa el blog Educación 3.0. Tots tracten l'educació des d'altres perspectives o tangencialment en situacions de guerra o precarietat social.

Documentals per a reflexionar sobre educació  (Educación 3.0)

No hay comentarios:

Publicar un comentario